Evde Kaliteli Su


Uzmanlar, küçük dağ taşlarıyla yumuşak ve lezzetli su elde etmenin yolunu buldu. Topraktan çıkan sular çok lezzetli değildir. Hâlbuki kayalardan akan, bilhassa kristal ve kuvars kayaların içinden akan sular çok lezzetlidir. Çünkü burada bulunan mineraller suya karışır.

Eğer evde suyu koyduğumuz cam bir kavanoz, testi veya porselen bir kabın içerisine, binlerce yıllık taşları atarsak, mükemmel bir iş yapmış oluruz. Su konulan kabın içine; dağ taşları, pembe kuvars, ametist, göl ve dere kenarlarından bulunabilen kristaller güzel bir şekilde yıkanıp konur. Anadolu’da eski insanların tatbik ettiği bu yol, eski âlimlerden bize aktarılan bilgilerden de bir tanesidir.

Arıttığınız suya dahi bu taşları koyduğunuzda suyun tadının çok daha güzel olacağını göreceksiniz. Taşları suyun içine koyduktan 1-2 saat sonra su içilince taşlar etkisini göstermiş olur. Taşlarla canlandırılan su, şeker gibi tatlı ve yumuşak olur. Maliyeti çok düşüktür ve bu taşlar ömür boyu kullanılabilir. Su kullanılmadığında yosun yapabilir. Sadece ara sıra bu taşları yıkamalıdır.
SONRAKİ
« ÖNCEKİ
ÖNCEKİ
SONRAKİ »
Yorumlarınız için teşekkür ederiz...