Ev İçin Tüyolar
- Sarımsak, kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza konup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edilebilir.
- Soğanlar üzerlerine biraz un serpilirse, kavururken kararmaz.
- Fırında pişecek böreğin üzerinin daha çok kırmızı olması istenirse, hamur üstüne yumurta veya yoğurt sürülür.
- Fırında tavuk kızartmak için, bir limon ikiye bölünüp, yarısı tavuğun üzerine sürülür, yarısı da tavuğun içerisine yerleştirilir.
- Patlıcanın acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir.
- Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlı olur. Kalan soğanlar, streçe sarılır.
- Buharda tekrar ısıtılan tavuk eti, lezzetini kaybetmez.
- Yoğurdun bütün vitamin ve mineralleri suyundadır.
- Basit yanıklar soğuk su veya buzla soğutulur. Yanığın üzeri çiğ yumurta akıyla kaplanır ve 5-6 saat yıkanmaz.
- Mürekkep lekesinin üzerine diş macunu konup kurumaya bırakılıp sonra yıkanır.
- Patatesi haşladıktan sonra soğuk suya atın çabuk soyulur.
- Fareleri uzaklaştırmak için bulunabilecekleri yerlere karabiber koyun, kaçarlar.
- Tavuğu fırına koymadan önce 2 kaşık yoğurt, sulandırılmış 1 çorba kaşığı salça ve biraz da zeytinyağı derin bir kapta karıştırılır ve tavuğun her tarafına sürülür.
- Bakır eşyalarınızın parlamasını istiyorsanız, onları sirke yahut limon ve tuz ile ovun.
- Sert etlerinizi eşit miktarda sirke ve sıvı yağ içerisinde bekletin. Yumuşadığını göreceksiniz.
- Salata ve marulun yapraklarını bıçakla doğramak yerine, elle koparılırsa vitamin kaybı önlenmiş olur.
DönüştürmeDönüştürme İfadeİfade