Ev İçin Tüyolar


  • Sarımsak, kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza konup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edilebilir.
  • Soğanlar üzerlerine biraz un serpilirse, kavururken kararmaz.
  • Fırında pişecek böreğin üzerinin daha çok kırmızı olması istenirse, hamur üstüne yumurta veya yoğurt sürülür.
  • Fırında tavuk kızartmak için, bir limon ikiye bölünüp, yarısı tavuğun üzerine sürülür, yarısı da tavuğun içerisine yerleştirilir.
  • Patlıcanın acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir.
  • Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlı olur. Kalan soğanlar, streçe sarılır.
  • Buharda tekrar ısıtılan tavuk eti, lezzetini kaybetmez.
  • Yoğurdun bütün vitamin ve mineralleri suyundadır.
  • Basit yanıklar soğuk su veya buzla soğutulur. Yanığın üzeri çiğ yumurta akıyla kaplanır ve 5-6 saat yıkanmaz.
  • Mürekkep lekesinin üzerine diş macunu konup kurumaya bırakılıp sonra yıkanır.
  • Patatesi haşladıktan sonra soğuk suya atın çabuk soyulur.
  • Fareleri uzaklaştırmak için bulunabilecekleri yerlere karabiber koyun, kaçarlar.
  • Tavuğu fırına koymadan önce 2 kaşık yoğurt, sulandırılmış 1 çorba kaşığı salça ve biraz da zeytinyağı derin bir kapta karıştırılır ve tavuğun her tarafına sürülür.
  • Bakır eşyalarınızın parlamasını istiyorsanız, onları sirke yahut limon ve tuz ile ovun.
  • Sert etlerinizi eşit miktarda sirke ve sıvı yağ içerisinde bekletin. Yumuşadığını göreceksiniz.
  • Salata ve marulun yapraklarını bıçakla doğramak yerine, elle koparılırsa vitamin kaybı önlenmiş olur. 
SONRAKİ
« ÖNCEKİ
ÖNCEKİ
SONRAKİ »
Yorumlarınız için teşekkür ederiz...