Ergenlik Gençleşti


Kızlarda ergenlik yaşının giderek daha küçük yaşlarda gerçekleşmeye başladığı biliniyordu ama bunun 6 yaşına kadar inmesi çoğu kişiyi şok etti. Küçücük çocuklarının ergenlik çağına girdiğini görmek özellikle anneleri şok ediyor.

İngiltere'de Stockport'ta yaşayan Atlanta Carson da daha 8 yaşında ergenliğe geçti. Görünümüyle de küçücük bir kız gibi görünen Carson, akranları daha oyuncaklarla oynarken yetişkinliğe adım attı. Annesi Emma (32), "Kızımın çocukluğunun bir anda uçup gitmesi beni yıktı." diye konuştu. Emma, fiziksel değişikliklerin yanı sıra kızının psikolojisinin de ergenlik sonrasında çok değiştiğini, çok endişeli göründüğünü söyledi. 3 çocuk annesi Amy Thomas (28) da aynı tecrübeyi yaşayanlardan. Bridgend'de yaşayan Thomas'ın kızı Marli de 6 yaşında ergenliğe geçmiş.

Ergenliğe geçişin bu kadar küçük yaşlara kadar inmesinin sebebini doktorlar da tam olarak bilmiyor. Çevredeki kimyasallara maruz kalmanın bu hususta etkenlerden biri olabileceği ifade ediliyor. İşlenmiş gıdalar ve plastik kapların da erken vakitte hormonları harekete geçirmiş olabileceği dile getiriliyor. Çocukların iyi beslenerek kilo almaları, televizyon ve bilgisayar ekranlarından gelen suni ışıklara maruz kalmaları, hormonlu gıdalar da bu hususta etkili olduğu düşünülen teorilerden diğerleri...

Almanya'daki araştırmacılar, daha önce her 10 senede ergenlik döneminin 4 yahut 5 ay erkene geldiğini tespit etmişti. Bu ay yayımlanan başka bir araştırmada erkeklerde de ergenliğin önemli ölçüde daha erken vakitte gerçekleşmeye başladığını gösteriyor. ABD'deki araştırmada siyah erkeklerde ortalama ergenlik yaşının 9, beyazlarda ortalama 10 olduğu ortaya çıktı.
SONRAKİ
« ÖNCEKİ
ÖNCEKİ
SONRAKİ »
Yorumlarınız için teşekkür ederiz...