Dünya Sağlık En'leri


Forbes dergisi, sağlık sayfalarında, Jonny Bowden'ın kitabından derlenen dünyanın en sağlıklı gıdalarını yayınladı. İşte ilk 12;

Soğan - Sarımsak: Mide, prostat, yemek borusu kanserlerine karşı korur. Kalp hastalığı riskini %20 azaltır.

Fasulye: Kiloyu dengeleyip, kan şekerini düzenler. Kolon kanseri ve kalp hastalığından korur. Lifleri uzun ve sağlıklı hayatın bir parçasıdır.

Somon Balığı: En iyi anti-aging gıdası. Omega-3 beyni ve kalbi korur. Ruh hâlini dengeler ve kan şekerini düzenler.

Süt: Vitamin, mineral ve yararlı bakteriler bakımından çok zengindir. Kanserle savaşan CLA asidi de ihtiva eder.

Fındık - Fıstık: Haftada 5 defa yemek kalp krizi ve kalp hastalığı riskini %30-50 arasında azaltır. Her gün için; 25 gramlık, badem, ceviz, fıstık, fındık yeterli.

Kırmızı Et: Meralarda yetişen hayvan etleri, yani  işlemden geçirilmemiş kırmızı etler, omega-3 bakımından zengindir.  Normal  tüketildiğinde kanserden korur. Protein ve B12 vitamini kaynağıdır.

Yumurta: En kusursuz yiyecektir. Proteini zengin ama kalorisi düşük. Beyni korur ve göz sağlığını güçlendirir.

Brokoli: Bütün kanser risklerini azaltır. Mineral ve vitamin oranları çok yüksektir. Vücudu toksinlerden arındırır. Kabak, brüksel lahanası, kara lahana, kanser riskini azaltır.

Elma: Akciğer kanseri, astım ve diyabete karşı korur. Kemik güçlendiren K vitamini vardır.

Nar: Antioksidanlar bakımından zengindir. Kan basıncını dengeler, damarları korur ve tümörlerin büyümesini engeller.

Yeşil Çay: Mesane, kolon, nefes borusu, pankreas, rektum ve mide kanserlerine yakalanma riskini azaltır. Kilo kontrolünü kolaylaştırır.

Yaban Mersini: Kanserden korur, hafızayı kuvvetlendirir.
SONRAKİ
« ÖNCEKİ
ÖNCEKİ
SONRAKİ »
Yorumlarınız için teşekkür ederiz...